Blog

Gun jezelf de Ruimte, summercourse: ‘leiderschap in beweging’

woensdag, juli 10th, 2013

De wereld om ons heen is steeds in beweging. Hoewel het buiten zomer is, lijkt het of economisch de winter onverkort doorzet!

Organisaties, teams en mensen kunnen daardoor onrust, verwarring en onzekerheid ervaren. Een pijnlijke ervaring, omdat ze het overzicht kwijt raken of geen grip meer denken te hebben op hun eigen doelen of wensen.

Maar als je wat meer afstand neemt van de actuele situatie, zitten we in een heel natuurlijk proces. Een praktische manier om naar deze actualiteit te kijken, is het oeroude verhaal van vernieuwing, groei en verval. Of het nu gaat over de opkomst en ondergang van organisaties, relaties of onze eigen levensloop, de S-curve laat de dynamiek zien van dit systeem.

Aan de hand van de cyclus van de seizoenen: winter, lente, zomer, herfst worden handvatten geboden om je staande te houden in het proces van groei, verval en wedergeboorte.

inschrijven kan direct online! wees er snel bij, vol = vol…

 

voor wie?
Voor iedereen die geïnteresseerd is in een andere kijk op leiderschap en organisatieontwikkeling.

hoe doen we dat?
Bedrijven zijn ‘levende systemen’ die zich langs de cyclus van de seizoenen ontwikkelen. Niets is statisch, alles is in beweging. Om geen speelbal te zijn in de dynamiek van de seizoenen, is leiderschap nodig.

Daar gaat het in deze workshop om: wanneer en hoe neem je leiding in deze dynamiek? Hoe kun je sturen op succes van je team of organisatie?

Het bijzondere van deze kijk op organisaties, is dat ieder van ons zijn eigen ‘seizoen’ heeft waarin hij het meest tot z’n recht komt … het meest effectief in zijn leiderschap is!

het resultaat?
Deze workshop biedt een praktisch inzicht in hoe de S-curve werkt op organisatieniveau:

  • Wat zijn de karakteristieken van de seizoenen en hoe zijn die te herkennen?
  • Welke problemen, dilemma’s en kansen bieden zij?
  • Wanneer ben ik op m’n ‘best’?

Behalve inzicht in de theorie maakt deze workshop ‘voelbaar’ hoe het werkt! Je wordt je bewust van hoe de dynamiek voor je werkt, wat je kracht en dilemma’s zijn. Tenslotte levert deze workshop een aantal praktische handvatten waarmee je direct aan het werk kunt.

aantal deelnemers
Minimaal 6 deelnemers, maximaal 12 deelnemers

prijs en aanmelden
€ 35,–  inclusief cursusmaterialen, koffie, thee.
De betaling is de aanmelding. Restitutie is niet mogelijk, tenzij het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald. Deelname is wel overdraagbaar.

schrijf je hier in!

 

wanneer: dinsdag 13 augustus 2013
door wieJan Maarten Hendriks
waar: de Ruimte, Klokgebouw 225, Eindhoven Strijp-S (routebeschrijving)
tijden: 09:00u. – 12:30u.
Aansluitend kun je – op eigen kosten – samen met de andere deelnemers en de trainer lunchen bij Radio Royaal.

over Jan Maarten Hendriks
“Ik ben een bewogen en gedreven adviseur, coach en trainer, die graag met mensen werkt aan concrete resultaten. Hard werken, met hart voor de mens en de zaak. Hoofd en hart verbinden, gaan voor de kern van de zaak, zinnig werk verzetten, richting vinden en daarop sturen. In alles wat ik doe, is het mijn streven bezig te zijn met de kern, de werkelijk zinvolle dingen en te sturen op concrete, praktische resultaten.”

 

meer informatie
Jan Maarten Hendriks (LinkedIn)
Senso Consult
06 10 30 36 61
info@SensoConsult.nl

 

Read More

Plaats een reactie