Blog

de wereld veranderen door stil te zijn

woensdag, februari 5th, 2014

Mensen die samen stil zijn, hebben een positief effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. Laten we beginnen met samen stil zijn in de Ruimte!

doe je mee?

Graag nodig ik je één keer per maand uit om in de Ruimte samen te zijn in complete stilte. Je krijgt van mij wat te drinken, een stoel, een beetje muziek en een grote witte ruimte. En samen zijn we een uur lang stil. Doe je mee?

onderzoek

Er zijn de afgelopen jaren verschillende onderzoeken geweest over wat het Maharishi-effect genoemd wordt. Mensen die samen mediteren, hebben effect op de mensen om hen heen. Het kan zijn dat de criminaliteit afneemt of zelfs de gezondheid toeneemt. Klinkt zweverig ? Kan ik mij voorstellen, maar ruim 40 jaar feitelijk onderzoek toont het aan. En tja, wat hebben we te verliezen?

hoe jij de wereld verandert door stil te zijn: Stadsverlichting

Er zijn twee initiatiefnemers opgestaan die dit makkelijker willen maken. Een website waarbij je huiskamers (en andere ruimten) in steden verspreid over heel Nederland kunt vinden om samen stil te zijn. Ze noemen het Stadsverlichting. En hun bedoeling is om oases te creëren waar mensen welkom zijn voor een uur stilte en ontspanning. En ik heb mij aangesloten met de Ruimte.

meditatie of stil zijn?

Het maakt eigenlijk niet uit of je mediteert of gewoon stil bent. Meditatie is waar jij je prettig bij voelt en hoe jij het graag wilt. En dat kan ook zijn dat je gewoon stil bent in jezelf, op jouw manier.

hoe jij de wereld verandert door stil te zijn: hoe???

Je kunt vanaf 19:30u. in stilte binnen lopen en je krijgt van mij een kop koffie of thee. Je mag plaatsnemen op een stoel of op de vloer met vloerverwarming. En na een uur gaan we allemaal weer weg.

wanneer: elke tweede zondag van de maand
hoe laat: van 20:00u. tot 21:00u.
waar: de Ruimte in het Klokgebouw
aanmeldenvia de website
kosten: vrijwillige bijdrage

Meer informatie vind je in dit document.

wat verandert er dan?

Allereerst zul jij veranderen; je bent even helemaal alleen met jezelf en toch in gezelschap van anderen. Ook hier bewijzen onderzoeken dat even helemaal stil zijn heel goed is voor je concentratie, je welbevinden en je algehele gezondheid. En bovendien verander je de mensen om je heen; alleen al omdat jij anders zult zijn. En zo veranderen we samen de wereld in stilte.

Doe jij mee? Meld je hier aan!

 

Read More

Plaats een reactie